M2mobi - 10 jaar Mobile Madness
Alle blogs

10 jaar Mobile Madness

Vrijdag 25 november hebben wij in Baut en Dreesman geproost op het 10-jarig bestaan van M2mobi. De foto’s daarvan kun je hier bekijken. Speciaal voor dit jubileum hebben wij een 10-jaar oude whisky laten bottelen (zie de header). Tijdens die 10 jaar is er namelijk veel gebeurd: het bedrijf is van een kleine start-up uitgegroeid tot een vooraanstaand internationaal bedrijf in Mobile App development. We willen graag wat van onze hoogtepunten uit de afgelopen 10 jaar met jullie delen.

Michiel en Michiel studeren in 2006 af met een ringtone generator ‘Freshtone’. Zij besluiten met dit idee een eigen bedrijf te starten. Dit is het begin van het bedrijf ‘Speasuvius’. Freshtone was geen succes, maar gelukkig werd er al gewerkt aan een tweede product ‘Nulaz’. Dit werd een succes en hiermee is de groei ingezet: de eerste werknemers worden aangenomen.

Daarna gaan we verder met het maken van eigen producten en in 2008 wordt Speasuvius veranderd in M2mobi: vernoemd naar de twee Michiels die het bedrijf oprichtte. Hierbij kiest het bedrijf ook een andere koersrichting: van eigen producten op de markt zetten gingen we over op producten maken voor klanten.

De jaren erna volgen dan ook grote namen: Heineken, Schiphol, en G-star. In 2011 valt M2mobi zelfs in de prijzen, met onder andere het winnen van de ‘Best Airport App Worldwide’ award en verschillende ‘Navteq Global LBS Challenge’ onderscheidingen. In de jaren erna krijgen we nog vele grote namen erbij (VGZ, SNS en Victron) en richten wij ons daarnaast onder andere op de airport branche. Naast Schiphol Airport als klant, slaagt M2mobi erin om een aantal internationale klanten toe te voegen aan haar portfolio in de airport branche: Dubai Airports, Dallas Fort Worth International Airport en een groot Airport in Florida. Om de gebruiker steeds meer van dienst te zijn, word ook telkens gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. Indoor wayfinding werd mogelijk met beacons en Apple localisation en naast mobiele apps werd er uitgebreid naar smartwatches. Momenteel zijn we zelfs bezig met een app voor Apple tv.

img over header

Wat hebben Michiel en Michiel te zeggen over de afgelopen tien jaar?

Michiel Munneke: Het is een achtbaan geweest met veel indrukken en ervaringen, dat maakt het ook zo leuk en leerzaam. Gelukkig weten we steeds meer stabiliteit in te bouwen en de lat zo weer hoger te leggen. Dit kan alleen maar door een geweldig team, mooie klanten en de vele dierbare mensen om ons heen die ons elke dag steunen.

Michiel Baneke: Wij begonnen dit bedrijf met als doel vette apps maken. Dat is zeker gelukt vind ik. We hebben inmiddels een mooi portfolio opgebouwd met een variatie aan apps. Door de technologische ontwikkelingen kunnen we ons steeds weer verder ontwikkelen en blijft het werk uitdagend. Ik kijk ernaar uit om dit nog lang, met het leuke team om ons heen, te blijven doen.

We kunnen dus zeker trots zijn op de groei die het bedrijf de afgelopen 10 jaar heeft doorgemaakt en hopen nog heel wat jaren app gebruikers, en onze klanten, te voorzien van een glimlach.

Andere artikelen

Wees de eerste.

Krijg als eerste toegang tot speciale content als whitepapers en blog posts.