M2mobi - Ahti & M2mobi sluiten strategische partnershap voor verbetering van zorg
Alle blogs

Ahti & M2mobi sluiten strategische partnershap voor verbetering van zorg

Wereldwijd de stedelijke gezondheidszorg verbeteren door middel van nieuwe technologische middels met als doel de kwaliteit van leven te verhogen voor een lagere prijs: dat is de visie van het Amsterdam health & technology institute (ahti). Ahti is een publiek-privaat open innovatie instituut, gefinancieerd door de Gemeente Amsterdam en opgericht door het Amsterdam Institute for Global Health and Development en het Duke Global Health Institute.

Deze visie wordt bereikt door innovatief onderzoek en door het bevorderen van ondernemersschap via een wereldwijd netwerk van ‘living labs’ die gevestigd zijn in Amsterdam, Durham (USA), Nairobi (Kenia) en Chongqing (China).

Bij één van de innovatie programma’s om de zorg te verbeteren, is ahti een strategisch partnershap aangegaan met M2mobi. Samen ontwikkelen wij een nieuwe digitale zorg dienst waarbij mensen met een hoge bloeddruk op een radicaal nieuwe manier gaan behandelen met een focus op gemak en gedrag.

Wat is het probleem?

Wereldwijd zijn er minstens 970 miljoen mensen die een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zorgt ervoor dat kostbare, gezonde levensjaren verloren gaan, mensen vroegtijdig overlijden en er in 2015 maar liefst 877 miljard euro uitgegeven werd aan medische zorg voor hart- en vaatziekten. Dit komt onder andere doordat het systeem en de behandelmethoden nu niet efficiënt genoeg zijn. In ontwikkelde landen is maar een kleine groep patiënten onder controle en het zorgsysteem wordt zwaar belast. In minder ontwikkelde landen is het nog veel erger gesteld, aangezien daar nauwelijks aandacht is voor een te hoge bloeddruk.

De oplossing

Samen met ahti willen wij hier verandering in brengen. Volgens de lean startup methode werken wij intensief samen aan de ontwikkeling van een thuiszorg systeem, dat grote groepen hoge bloeddruk patiënten op afstand kan monitoren. In landen met goede zorginfrastructuur, zoals de VS en Nederland, zal dit leiden tot efficiëntere zorg en groter gebruiksgemak. Terwijl in landen waar op dit moment voor een hele grote groep patiënten geen enkel alternatief is (China en Kenia), kan deze digitale dienst een betaalbare toegang tot zorg zijn. Een mes dat aan twee kanten kan snijden en wereldwijd patiënten kan helpen

Quote Michiel Heidenrijk, executive director ahti: “We bevinden ons op een uniek punt in de geschiedenis want door het samenkomen van state-of-the-art mobiele techniek, klinische expertise en een diep begrip van menselijke gedrag, kunnen we goede, betaalbare en langdurig effectieve diensten ontwikkelen voor één van de grootste gezondheidsproblemen in de wereld.

Quote Michiel Munneke, directeur M2mobi: “Al jaren willen we in de zorg iets doen waarmee we in de kern van de oplossing zitten en mensen echt kunnen helpen. Deze partnership zorgt ervoor dat we deze impact kunnen bereiken.”

Andere artikelen

Wees de eerste.

Krijg als eerste toegang tot speciale content als whitepapers en blog posts.