M2mobi - Airport apps: hoe realiseer je meer downloads
Alle blogs

Airport apps: hoe realiseer je meer downloads

Alle luchthavens willen het reizen zo gemakkelijk en ontspannen mogelijk maken voor hun bezoekers. Als mobile agency geloven wij in de bijdrage van apps aan dit doel. Om deze reden is het wenselijk dat zoveel mogelijk bezoekers jouw app downloaden en gebruik maken van de oplossingen die jij hebt te bieden. In deze blog gaan we dieper in op de factoren die uiteindelijk kunnen leiden tot meer app downloads.

Een stabiel Wi-Fi netwerk

De wereld van luchthavens staat nooit stil. Er worden zaken gedaan onderweg, er wordt contact gezocht met het thuisfront en bezoekers zoeken naar leuke plekken om te verblijven; internet data is een vrij belangrijke en veelgebruikte dienst op een vliegveld. Reizigers worden echter afgeraden om gebruik te maken van hun eigen data provider, gezien de hoge roamingkosten. Door als luchthaven gratis Wi-Fi aan te bieden, kunnen reizigers blijven surfen op het internet zonder dat zij een hoge rekening op de mat kunnen verwachten.

Het aanbieden van een stabiel en gratis Wi-Fi netwerk heeft vele voordelen voor zowel de luchthaven als haar bezoekers. Zodra een bezoeker arriveert op het vliegveld begint hij of zij te zoeken naar informatie als aankomst- en vertrektijden. Bezoekers willen dat deze informatie continue beschikbaar is, waar zij ook zijn. Luchthavens kunnen deze behoefte vervullen door deze informatie aan te bieden via een applicatie die verbonden is met het internet. De mogelijkheden van apps die zijn verbonden met het internet zijn veel groter dan apps die alleen offline functioneren. Met name bij airport apps die online data nodig hebben om een full service experience te bieden. Up-to-date vluchtinformatie is hierbij maar een van de vele functionaliteiten die mogelijk zijn wanneer een app verbonden is met het internet. Denk bijvoorbeeld aan indoor wayfinding en informatie over parkeren, eten & drinken en winkelen op het vliegveld.

Aan de andere kant is het aanbieden van gratis Wi-Fi een uitstekende mogelijkheid om je eigen diensten en producten te promoten. Zodra gebruikers zijn verbonden met jouw Wi-Fi netwerk, kun je ze een popup tonen of hen doorsturen naar een landingspagina. Op deze manier kunnen luchthavens hun app promoten om zo uiteindelijk meer app downloads te realiseren.

Op Dubai Airports

Dubai Airports begrijpt goed hoe belangrijk een stabiel Wi-Fi netwerk is. Zij investeerde in een upgrade en bieden nu binnen beide luchthavens (DXB en DWC) gratis, high-speed Wi-Fi aan. Om de stabiliteit van het Wi-Fi netwerk te waarborgen, heeft Dubai Airports geïnvesteerd in meer dan 6.000 nieuwe Wi-Fi-punten die een bijdrage leveren aan de IT-infrastructuur van beide luchthavens.

Met drie gemakkelijk te volgen stappen kunnen gebruikers verbinden met het internet van Dubai Airports. Als zij verbonden zijn worden ze doorgestuurd naar een speciaal ontworpen landingspagina die een duidelijke call-to-action bevat. Deze pagina kan het aantal conversies naar de desbetreffende app store aanzienlijk verhogen en uiteindelijk leiden tot meer downloads. Dit hebben we gezien bij de landingspagina van Dubai Airports. Het is om deze reden relevant om niet alleen in een stabiel, openbaar Wi-Fi netwerk te investeren, maar ook in een goede landingspagina met een duidelijke call-to-action.

DFW Airport Smart App Banners

DFW Smartbanner blogpost img

Een tweede voorbeeld van het realiseren van meer app downloads op organische wijze is het implementeren van Smart App Banners. Smart App Banners bieden een gestandaardiseerde methode om een app op een mobiele website te promoten en creëren de mogelijkheid om direct met de Apple en Google Play store te verbinden om zo een directe download te realiseren. Als de app al is geïnstalleerd op de mobiel dan toont de banner een ‘open’ knop welke de desbetreffende app opent. We hebben recent de Smart App Banner voor DFW Airport geïmplementeerd. Onderstaand kun je zien dat het aantal store visits aanzienlijk is gestegen sinds de integratie van deze banners. De Smart App Banners creëren awareness wat uiteindelijk leidt tot een stijging in downloads.

DFW Android and iOS store visits img

Conclusie

Internet data is een veelgebruikte dienst op de luchthavens. Het kan een grote bijdrage leveren aan een gemakkelijke en ontspannen reis. Het is daarom relevant om te investeren in een stabiel en gratis Wi-Fi netwerk. Dit in combinatie met een speciaal ontworpen landingspagina met een duidelijke call-to-action kan leiden tot meer store visits en uiteindelijk meer downloads. Daarnaast kan de integratie van Smart App Banners ook een grote bijdrage leveren aan deze stijging. De genoemde oplossingen zijn slechts een kleine greep uit de vele oplossingen die wij bieden om luchthavens slimmer om te laten gaan met mobiel. Meer weten over onze full service oplossingen voor luchthavens? Check dan onze airport page.

Andere artikelen

Wees de eerste.

Krijg als eerste toegang tot speciale content als whitepapers en blog posts.