M2mobi - DAP Onderzoek: Mobile apps binnen de top 50 drukste luchthavens
Alle blogs

DAP Onderzoek: Mobile apps binnen de top 50 drukste luchthavens

Bij DAP doen we continu onderzoek naar relevante onderwerpen binnen de luchtvaartindustrie. Dit keer nemen we de mobiele apps van de top 50 drukste luchthavens ter wereld onder de loep. Hoeveel luchthavens bieden een native Android of iOS app? En welke functionaliteiten bevatten deze apps eigenlijk?

Top 50 drukste luchthavens

Om een helder beeld te krijgen van de adoptie van mobiele apps binnen de luchthavenindustrie, zijn de 50 drukste luchthavens ter wereld meegenomen in dit onderzoek. Daarbij staat Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport op nummer één, met meer dan 100 miljoen bezoekers in 2017. De lijst wordt afgesloten door Sheremetyevo Airport, met 40 miljoen bezoekers in datzelfde jaar.

In het lijstje vinden we ook drie luchthavens waar M2mobi de app voor heeft mogen ontwikkelen: Dubai International Airports, Dallas/Fort Worth International Airport en Orlando International Airport.

Een digitaal landschap

Binnen vrijwel alle sectoren lijken bedrijven hun digitale landschap te ontwikkelen en verder te optimaliseren. Het digitaal aanwezig zijn - over alle kanalen - is immers niet meer één van de randzaken, maar kan een heuse basis vormen. Een belangrijk onderdeel van dit digitaal landschap is het aanbieden van een iOS en Android app.

Apps kunnen van grote toegevoegde waarde zijn voor zowel de passagiers als de luchthavens. Passagiers kunnen worden voorzien van een zo gemakkelijk en ontspannen mogelijke reis door een persoonlijke benadering. Daarnaast kunnen de luchthavens hun bezoekers stimuleren gebruik te maken van alle faciliteiten die het vliegveld te bieden heeft, zoals de vele winkels en restaurants. Bovendien spelen apps ook een belangrijke rol spelen in de communicatie met de passagiers, zoals duidelijk werd tijdens een alles verwoestende orkaan op Orlando International Airport.

img top 50 airports

Opvallend is dat nog geen 50% van de onderzochte luchthavens bovenstaande kansen benut. Daarnaast wil het feit dat deze luchthavens een mobiele app hebben nog niet zeggen dat zij ook daadwerkelijk gebruik maken van alle mogelijkheden. Zo biedt nog geen 20% van de luchthavens functionaliteiten als E-parking, Mobile Food Ordering of Live updates van de actuele wachttijden.

Ook valt op dat slechts 4% van de luchthavens een chatbot in hun app heeft geïmplementeerd. Chatbots zijn een optimale en vooral erg persoonlijke manier voor luchthavens om te communiceren met hun passagiers.

Conclusie

Er valt nog veel winst te behalen voor de luchthavenindustrie. Het belang van een geoptimaliseerd digitaal dan wel mobiel landschap wordt door een meerderheid nog niet erkend. En dat terwijl er juist zoveel kansen te behalen zijn.

We zullen dit onderzoek regelmatig uitvoeren, om zo een actueel beeld te kunnen blijven geven van de adoptie van mobiele apps binnen de top 50 drukste luchthavens.

Andere artikelen

Wees de eerste.

Krijg als eerste toegang tot speciale content als whitepapers en blog posts.