M2mobi - Proof of Concept: The Room Finder
Alle blogs

Proof of Concept: The Room Finder

Al onze vergaderzalen zijn geboekt! Maar we hebben daar een goede oplossing voor. We hebben een demo app gemaakt die we 'The Room Finder' noemen - deze gebruikt iBeacons om aan te geven of er een kamer is geboekt of niet. Als de kamer beschikbaar is, kunt je de kamer boeken op het moment dat je wenst. Als de kamer op dit moment al geboekt is - kan je zien wie er in de vergadering zit, wat de geboekte tijden voor deze kamer zijn, de beschikbare faciliteiten en als het gaat om de lunchkamer - wat is de speciaal voor vandaag. Dit alles halen we uit Google Calendar.

Deze Proof of Concept is een voorbeeld van wat mogelijk is met iBeacons en gebaseerd op een project dat we hebben gedaan voor Heineken, waar we indoor navigatie gekoppeld hebben aan het issue tracking systeem dat in hun brouwerijen wordt gebruikt.

Wat hebben we hiervan geleerd?

  • We hebben vastgesteld dat Apple een beperking heeft op de UDID's die niet omzeild kunnen worden. Per applicatie kunnen maximaal 20 UDID's aanwezig zijn.
  • We hebben geconstateerd dat de initiële opstelling en bewaking van bakens een vertraging heeft van ongeveer 10 seconden. Ook het verlaten van een regio kan enige tijd duren - dit is ongeveer 30 seconden en is per implementatie van Apple. We hebben hier geen invloed op, hoe dan ook.
  • De eigenlijke configuratie van de bakens is een zeer tijdrovend proces, dit moet per baken gedaan worden. Dit proces duurt ongeveer 1,5 minuten per baken. In een later stadium wordt het beter geacht om een app (desktop en / of mobiel) te maken om deze configuratie te kunnen uitvoeren.
  • Het signaal van de bakens is, per standaardinstelling, niet erg stabiel. Spelen met de signaalsterkte (RSSI), de uitzendkracht en het reclame-interval maken dit stabieler en dus meer werkbaar. Voor deze PoC hebben we de meest optimale instelling gevonden.

Lees ook ons blog: Is de hype van iBeacons voorbij of net begonnen?

Andere artikelen

Wees de eerste.

Krijg als eerste toegang tot speciale content als whitepapers en blog posts.