M2mobi - Mobile Passport Control op Dallas Fort Worth International Airport
Alle blogs

Mobile Passport Control op Dallas Fort Worth International Airport

Passagiers die reizen via Dallas Fort Worth International Airport (DFW Airport) kunnen nu nog sneller door de douane heen. Dit dankzij een nieuwe Mobile Passport Control (MPC) functie in de bestaande DFW app. Met MPC wordt het controleproces versneld, opstoppingen voorkomen en uiteindelijk de wachttijden verkort.

Jouw digitale paspoort

Met Mobile Passport Control kunnen Android en iOS gebruikers van de DFW Airport App - afkomstig uit de U.S. of Canada - gemakkelijk hun paspoort gegevens inladen in de app. Dit kan op twee manieren, namelijk door het scannen van de code onderaan ieder paspoort of door het handmatig invoeren van de paspoortgegevens. Gebruikers kunnen hun ‘profiel’ voltooien door het maken van een foto van henzelf. Eenmaal een profiel succesvol aangemaakt, moeten gebruikers een vijftal standaard vragen beantwoorden - zoals deze altijd worden gesteld door de U.S. Customs and Border Protection (CBP) wanneer reizigers het land binnenkomen. Wat is uw reden van bezoek? Heeft u iets om aan te geven bij de douane? Et cetera.

Zodra reizigers deze stappen hebben doorlopen, stuurt de app hun gegevens naar het CBP, welke hen direct een persoonlijke QR-code terugstuurt. Deze code fungeert als toegangsticket voor een speciale, snellere rij bij de douane - the MPC line. Als een reiziger aan de beurt is, kan hij nogmaals zijn persoonlijke code scannen bij de CBP Officer. Hij ziet vervolgens alle gegevens van de reiziger en kan deze controleren. In sommige gevallen stelt hij een aantal additionele vragen, waarna de reiziger zijn reis kan vervolgen.

Veiligheid voorop

Het verbeteren van de reizigerservaring mag de algehele veiligheid natuurlijk niet in de weg staan. De implementatie van Mobile Passport Control moest daarom zo secuur mogelijk worden gerealiseerd. Het gaat immers om het paspoort - en daarmee de identiteit - van een reiziger. MPC moet dan ook voldoen aan alle regels van de U.S. Customs and Border Protection.

Om de veiligheid van passagiers die via DFW Airport reizen te garanderen, is MPC uitgebreid getest. Binnen de app zelf is MPC tevens beveiligd met een persoonlijk account van de gebruiker. Mocht een gebruiker zijn telefoon verliezen, betekent dit dus niet dat zijn paspoort open en bloot op straat ligt. MPC wordt voortdurend gemonitord om zo een maximale veiligheid te waarborgen.

Travel. Transformed.

Met haar mobiele strategie wil DFW Airport haar filosofie van ‘Travel. Transformed.’ omarmen en zo aan de behoeften van de reiziger van vandaag en morgen voldoen. Als ‘digital airport’ maakt DFW gebruik van alle digitale mogelijkheden om haar reizigers van een stress vrije reis te voorzien. Het beschikbaar stellen van Mobile Passport Control - en daarmee verkorte wachttijden bij de douane - draagt daaraan bij.

Andere artikelen

Wees de eerste.

Krijg als eerste toegang tot speciale content als whitepapers en blog posts.