Hoe ziet de dag van een Projectmanager bij M2mobi eruit? | Vacature Projectmanager | M2mobi
Alle blogs

Uitdagingen van een Projectmanager bij M2mobi

De functie van Projectmanager bij een bureau als M2mobi is behoorlijk veelzijdig en uitdagend. Omdat we vaker horen dat de rol van Projectmanager niet overal hetzelfde is, willen we een beeld geven over hoe onze Projectmanagers werken en welke uitdagingen zij tegenkomen. Daarom is deze blog geschreven en neemt Mike je mee om meer inzicht te geven in wat de dagelijkse werkzaamheden zijn. Zo krijg je een inkijkje in de bedrijfscultuur van M2mobi en hoe wij met het team samenwerken.

Uiteraard wordt er op dit moment zoveel mogelijk thuisgewerkt.

De werkdag van een Projectmanager bij M2mobi

8.30 uur

Ik kom aan bij kantoor. De dag is begonnen met een prettige fietstocht. De zon schijnt en Amsterdam ligt er prachtig bij vandaag. Als ik de lift binnen hop babbel ik wat met één van de buren.

1 dag als projectmanager stand upAls ik boven kom zie ik door de grote ramen de vrachtboot van YinPin corp zijn soja bonen overhevelen. Kijken naar werkende mensen verveelt nooit. Bij ons wordt ook hard gewerkt. Onze Officemanager vult de cappuccino melk aan. “ff geduld hoor” roept ze jolig.

Er is veel te doen vandaag dus terwijl ik wacht vouw ik mijn MacBook open en klik mijn Trello bord aan. Als ik mijn prio’s voor de dag heb bepaald, wachten mijn collega Projectmanagers me al op in de boardroom. We starten de dag met een korte daily stand-up om te kijken wat we gaan doen en of we elkaar ergens mee kunnen helpen.

9.00 uur

Tijd voor het echte werk. We zijn bezig met een discovery traject voor één van onze klanten en vandaag presenteren we de storymap aan de klant. Twee weken intensief user researchen, crazy 8then en prototypen heeft tot dit resultaat geleid. Samen met mijn creatieve collega’s van de design department heb ik een gaaf proces doorlopen waarbij we ons hebben gefocust op de eind-gebruiker. Oftewel Charlotte, zoals we haar persona hebben genoemd. Tijdens onze presentatie wordt de klant zichtbaar enthousiast en komen zelf met nog veel meer ideeën. We hebben de juiste snaar geraakt. Mooi!

10.30 uur

Wanneer ik de volgende stappen in de planning met de klant heb besproken en de deur weer achter hem dicht klikt moet ik me even terugtrekken achter mijn MacBook. Ik zet mijn Slack uit en zet mijn concentratie lijst op (Spotify: ‘Piano in the Background’). Voor een potentiële klant zijn we een pitch aan het voorbereiden en mijn taak om de way of working te beschrijven. We werken Scrum, maar in de praktijk verwacht iedere klant hier iets anders van. Belangrijk dus om van te voren een goed verhaal te hebben waarom we voor onze manier van werk kiezen.

1 werkdag als projectmanager lunch

12.30 uur

Voor ik het weet is het alweer lunchtijd. In de ‘company-lunch’ Slack is een dansende kip gepost want we hebben vandaag eieren bij de lunch. Een bedrijfsbrede favoriet in combinatie met de ossenworst of filet Americain van de slager. De tafel is gedekt en tijdens de lunch spar ik wat met een collega over wat vroeger de meest onzinnige MSN afkorting was. Good times.

13.00 uur

Omdat mijn food-baby de nodige energie van me slurpt heb ik besloten dat het tijd is voor een administratieve taak. Ook dat is belangrijk als Projectmanager bij M2mobi. De maand is net voorbij dus ik moet de eindbalans opmaken hoeveel uren er zijn gemaakt. Zo geef ik mijn klanten nog meer inzicht in waar we aan gewerkt hebben afgelopen maand en status van het budget.

Tussendoor heb ik een wekelijkse call met één van mijn klanten. Dit wordt een lastig gesprek. Door de complicaties die optreden bij de integratie van een nieuwe functionaliteit, komt onze planning behoorlijk onder druk te staan. We hebben van tevoren dit risico besproken, maar het is toch een flinke tegenslag en de klant laat duidelijk merken dat ze daarvan baalt. Een van onze kernwaarden is niet voor niks ‘we always deliver’ dus heb ik een plan gemaakt hoe we deze horde gaan overkomen. Uiteindelijk leg ik de telefoon met een goed gevoel neer. We kunnen weer door.

15.00 uur

Ik stroop mijn mouwen op, ik pak een appeltje voor de dorst want ik mag mijn Scrum master pet weer opzetten. Voor één van mijn klanten gaat alles volgens de Scrum guide. Heerlijk als er zo’n goede overeenstemming is over het proces. Via Zoom belt de Product Owner van de klant in en bespreken we wat er de volgende sprint opgepakt mag worden. Of beter, de developers bespreken het met de klant. Ik stel scherpe vragen en zorg ervoor dat er duidelijkheid komt over ieder punt op de backlog.

17.00 uur

De dag zit er weer zo goed als op. Ik nodig een klant uit voor een call de volgende dag en beantwoord mijn laatste Slack berichten, schuif wat Sharpies en Post-its in mijn tas. Morgen zit ik de hele dag bij een klant op kantoor.

17.30 uur

Ik spring mijn fiets weer op en laat mijn gedachten over de dag gaan. Ik heb vandaag meerdere van ‘mijn’ klanten gesproken. Dat vraagt om flexibiliteit en reflectie. Het meest uitdagende is om bij iedere klant weer de juiste toon te raken. Sommige klanten zijn heel betrokken, andere kijken op wat meer afstand mee. Nou ja, tot net voor de release. Dan moet ineens toch alles anders. Daarnaast geldt binnen ieder bedrijf waar ik binnenkomt weer een andere politieke sfeer. Zo leer ik veel over mezelf, maar ook over veel corporates waar ik binnenkom. Maar uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: Vette apps maken met veel tevreden gebruikers.

De belangrijkste taken als Projectmanager bij M2mobi.

Even in een kort overzicht wat volgens mij de belangrijkste taken zijn van een Projectmanager bij M2mobi.

Als Projectmanager bij M2mobi:

  • Ben je goed in het gelijktijdig managen van meerdere projecten en kan je daarin ook prima het overzicht bewaren;
  • Ben je communicatief sterk zodat je ook lastigere gesprekken met klanten niet uit de weg gaat;
  • Werk je graag mét de klant samen in plaats van voor de klant. Daarnaast ben je ook wel eens te vinden op de locatie of kantoor van de klant;
  • Snap je de noodzaak om het proces te volgen en daarbij de bijbehorende administratieve elementen uit te voeren;
  • Presenteer je op regelmatige basis de voortgang aan jouw klanten en bespreek je samen de vervolgstappen in het proces;
  • Spreek je goed Engels, want tussen onze klanten bevinden zich ook international;
  • Snap je dat je anders communiceert met een developer dan met een klant; Je past je communicatie hierop aan zodat je jouw werk zo goed mogelijk kunt uitvoeren.
  • Je bent bekend met hoe je Agile/Scrum werkt of staat open om dit te leren.

Denk jij na het lezen van deze blog, daar wil ik ook werken?

Solliciteer dan bij M2mobi, en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe Projectmanager. Je vindt de vacature voor Projectmanager hier.

Nadat je sollicitatie verzonden is nemen we altijd binnen 1 week contact met je op over vervolgstappen. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Andere artikelen

Wees de eerste.

Krijg als eerste toegang tot speciale content als whitepapers en blog posts.