Van student tot developer bij M2mobi | Lees meer...
Alle blogs

Van student tot developer bij M2mobi: Robby, iOS Developer

Bij M2mobi werken we voor nationale en internationale merken. Van ‘s werelds beroemdste bierbrouwer tot een van de drukste luchthavens ter wereld. Dat betekent dat we continu op zoek zijn naar de beste developers en designers. En wij geloven dat we die kunnen vinden in de starters van morgen. In de afgelopen jaren hebben veel studenten zich bij M2mobi kunnen ontwikkelen tot vaste kracht van het development team. In deze serie van blogs vertellen developers en designers hoe zij hun stageperiode bij M2mobi hebben ervaren en hoe ze uiteindelijk als medewerker zijn begonnen. Robby, iOS Developer bij M2mobi, vertelt in deze blog.

Robby:

Tijdens het zoeken naar een afstudeerplek hield ik vooral in gedachten dat ik na mijn stage bij hetzelfde bedrijf als developer aan de slag wilde gaan. Ik heb meerdere bedrijven bezocht. Wat mij erg aansprak bij M2mobi was de focus op kwaliteit. Tijdens onze eerste kennismaking gaven zij aan enkel de beste studenten aan te nemen. Ik zag dit als motivatie om mezelf te bewijzen. En met succes.

Ik kreeg veel tijd om aan mijn scriptie te werken en leerde daarnaast alle ins en outs van het bedrijf, de werkwijzen en de projecten. De begeleiding vanuit M2mobi was goed, elke week kwam ik samen met mijn buddy en bespraken we de voortgang van mijn scriptie. Wat ging er goed, wat minder en wat zou het doel voor de komende week zijn?

Toen het einde van mijn stageperiode naderde moest ik voor mezelf bepalen of ik bij M2mobi zou willen blijven werken, ongeacht of ik zou worden gevraagd of niet. Wat voor mij de doorslag gaf was de vrijheid om te leren. Je krijgt als developer veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen, van wekelijkse bijeenkomsten met het gehele iOS team tot ‘Developer Days’ waarbij je nieuwe ontwikkelingen mag onderzoeken én uitproberen. Ik voelde me gelijk thuis in het team. Als beginnend developer of designer krijg je een buddy toegewezen die je tijdens de eerste weken op weg helpt. Daarnaast vind ik het goed dat M2mobi de kwaliteit van haar apps hoog in het vaandel heeft staan. We stellen liever een deadline uit, dan dat we gehaast een applicatie of website opleveren. Pas als een eindproduct écht aan alle kwaliteitseisen voldoet rollen we deze uit.

Het is een mooi vooruitzicht dat ik hier kan werken met de nieuwste technieken en devices. Ik kijk er dan ook erg naar uit om mij verder te ontwikkelen als iOS developer bij M2mobi.

Andere artikelen

Wees de eerste.

Krijg als eerste toegang tot speciale content als whitepapers en blog posts.