M2mobi - ANWB Wegenwacht App
Alle projecten

ANWB Wegenwacht App

Klant
ANWB
Discipline
Design, Development
Platform
Android, iOS

ANWB Wegenwacht App

ANWB begrijpt als geen ander dat voor veel mensen mobiliteit een basisbehoefte is. Daarom biedt zij graag faciliteiten aan om in contact te komen met anderen. Ontdekken, op vakantie gaan, onafhankelijk zijn, je kunnen ontplooien én plezier hebben. Eén van de manieren waarop ANWB dit doet is door haar leden te ondersteunen met mobiele apps, zoals de Wegenwacht app. ANWB vroeg M2mobi de app gebruiksvriendelijker te maken, te optimaliseren en in een nieuw jasje te steken.

De ANWB Wegenwacht app (iOS en Android) helpt ANWB-leden als zij met autopech langs de weg staan. Leden worden in contact gebracht met de Wegenwacht en vervolgens begeleid bij het vaststellen van het probleem met hun voertuig. Aan de hand van de locatie van een gebruiker (staan zij aan de kant van de snelweg of in de bebouwde kom) bekijkt de app wat de volgende stappen zijn die hij of zij moet ondernemen. Dat de Wegenwacht app een applicatie met impact is, bewijst het grote aantal gebruikers (meer dan 675.000 downloads).

Als uitgangspunt bij de verbetering van de Wegenwacht app stonden de begrippen 'persoonlijk’ en ‘relevant’ centraal. Dit sluit goed aan op de visie van M2mobi dat een goede app inspeelt op persoonlijk relevante informatie op het juiste moment. Om deze uitgangspunten waar te maken en technisch weer helemaal up-to-date te zijn, moest de Wegenwacht app opnieuw ontwikkeld worden. Hierbij is gebruik gemaakt van de nieuwste tooling, technieken en werkwijzen. M2mobi is samen met de ANWB een agile ontwikkeling aangegaan waarbij we met een hybride M2mobi & ANWB scrum team dit project in korte tijd gerealiseerd hebben.

Dit alles bij elkaar resulteert in een compleet vernieuwde Wegenwacht app (iOS en Android). Ten eerste zorgt de Wegenwacht app nu voor nog betere pechhulp bij ANWB-leden: het doorgeven van een melding kost nu slechts enkele stappen. Daarnaast is ook het design opgefrist.

ANWB images case

App architectuur: gedeelde componenten

Belangrijk bij het ontwikkelen van de nieuwe apps, is dat deze modulair opgebouwd zijn. Zo is er onder andere een styleguide ontwikkeld, die als module in verschillende ANWB apps gebruikt kan worden. Hierdoor is er binnen alle apps een consistente huisstijl. Ook is ANWB zelf bezig met een nieuwe server toplaag waarmee een eenduidig platform wordt gerealiseerd. Hierdoor ontstaat meer controle over het netwerk API verkeer van de verschillende ANWB applicaties en inzicht in het gebruik hiervan. Dit zorgt voor een verbetering in de aansluiting van deze applicaties mede door een grotere mate van flexibiliteit bij het gebruiken van third party oplossingen. Ook worden specifiek mobile oplossingen via dit platform gerealiseerd, onder andere door push notificaties.

Bekijk het hier

Meer weten?

Michiel Munneke
Michiel Munneke

Frank
Frank

Senior Accountmanager

sales@m2mobi.com
+31613660410