M2mobi - ANWB Wegenwacht App
Alle projecten

ANWB Wegenwacht App

Klant
ANWB
Discipline
Design, Development
Platform
Android, iOS

ANWB Wegenwacht App

ANWB begrijpt als geen ander dat voor veel mensen mobiliteit een basisbehoefte is. Daarom biedt zij graag faciliteiten aan om in contact te komen met anderen. Ontdekken, op vakantie te gaan, onafhankelijk zijn, je kunnen ontplooien én plezier te hebben. Eén van de manieren waarop ANWB dit doet is door je te ondersteunen met mobiele apps, zoals de wegenwacht app. Om te zorgen dat deze app nog gebruiksvriendelijker wordt, heeft ANBW aan M2mobi gevraagd om hem in een nieuw jasje te steken en te optimaliseren.

Met de wegenwacht app van ANWB wordt je geholpen als je met autopech langs de kant van de weg staat. Met de app kun je als ANWB-lid begeleid worden bij je probleem en in contact komen met de wegenwacht. Zo wordt vastgesteld wat het probleem met je voertuig is en op welke locatie je je bevindt. Aan de hand van je locatie (sta je aan de kant van de snelweg of in de bebouwde kom) bekijkt de app wat de volgende stappen zijn die je moet ondernemen. Dat de wegenwacht app een app met impact is, bewijst het grote aantal gebruikers (meer dan 675.000 downloads).

Het uitgangspunt bij de verbetering van de wegenwacht app, is dat de nieuwe app persoonlijker en relevanter moet worden. Dit sluit goed aan bij onze visie dat een goede app moet inspelen op persoonlijk relevante informatie op het juiste moment. Om dit waar te kunnen maken en om technisch weer helemaal up to date te zijn, moest de wegenwacht app opnieuw ontwikkeld worden. Dit is gedaan om de wegenwacht app klaar te maken voor de toekomst zodat deze verder uitgebouwd kan worden. Hierbij is gebruik gemaakt van de nieuwste tooling, technieken en werkwijzen. M2mobi is samen met de ANWB een agile ontwikkeling aangegaan waarbij we met een hybride M2mobi & ANWB scrum team dit project in korte tijd gerealiseerd hebben.

Dit alles bij elkaar resulteert in een update van de wegenwacht app, waarbij deze compleet vernieuwd is. Ten eerste zorgt de wegenwacht app nu voor nog betere pechhulp bij ANWB-leden. Het doorgeven van een melding kost nu slechts enkele stappen. Ook het design is opgefrist.

ANWB images case

App architectuur: gedeelde componenten

Belangrijk bij het ontwikkelen van de nieuwe apps, is dat deze modulair opgebouwd zijn. Zo is er onder andere een styleguide ontwikkeld, die als module in verschillende apps gebruikt kan worden. Hierdoor is er binnen alle apps een consistente huisstijl. Ook is ANWB zelf bezig met een nieuwe server toplaag waarmee een eenduidig platform wordt gerealiseerd. Hierdoor ontstaat meer controle over het netwerk API verkeer van de verschillende ANWB applicaties en inzicht in het gebruik hiervan. Dit zorgt voor een verbetering in de aansluiting van deze applicaties mede door een grotere mate van flexibiliteit bij het gebruiken van third party oplossingen. Ook worden specifiek mobile oplossingen via dit platform gerealiseerd, onder andere door push notificaties.

Bekijk het hier

Meer weten?

Michiel Munneke
Michiel Munneke