M2mobi - DFW Airport App
Alle projecten

DFW Airport App

Klant
DFW International Airport
Discipline
Concept, Design, Development, Maintenance
Platform
iOS & Android

Toen DFW Airport bij M2mobi aanklopte voor dit project, was het heel duidelijk wat zij wilden bereiken: een app die voldoet aan de behoeften van hun reizigers. Ervoor zorgen dat hun reis via DFW soepel en fijn verloopt was daarom het doel. Zij wilden er dus zeker van zijn dat de nieuwe app deze filosofie omarmde, daarom vertrok een toegewijd projectteam van M2mobi naar het warme en verwelkomende Texas.

“We waren heel enthousiast toen we het DFW team voor het eerst ontmoette. We wisten dat we kennis zouden maken met het nieuwe DFW merk, de filosofie en de ambitie. De hernieuwde identiteit van DFW Airport was iets wat een centrale rol speelde gedurende de weken dat wij in het DFW complex verbleven.” Legt Michiel Baneke uit, creatief directeur van M2mobi. “In hechte samenwerking met het hele team, waren wij in staat om de essentie van die nieuwe identiteit te begrijpen en te omarmen. Vele workshops en usability tests resulteren in een app die soepel aanvoelt, maar die nog steeds ‘wow momenten’ kan creëren wanneer we op specifieke gebruikersbehoeften anticiperen.”

Tijdens het project lanceerde DFW een nieuwe merkidentiteit met als motto: Travel transformed. Een opwindende lancering voor het vliegveld. Omdat M2mobi staat voor innovatie en het verbeteren van de passagiers ervaring, nam het team de kans om de app te verbeteren en de nieuwe identiteit eigen te maken. De app is ontworpen om aan de behoeften van de reiziger van vandaag en morgen te voorzien.

“Ongeveer 90% van de DFW passagiers heeft een smartphone bij zich en zij zijn steeds meer betrokken bij het vliegveld aan het raken via hun mobiele devices waarmee ze onmiddellijke informatie opvragen. De nieuwe DFW Airport app geeft deze informatie via een soepele user interface” zegt Sean Donohue, chief executive officer van DFW Airport. “De mobiele app staat ons toe om de klanten te voorzien van alle informatie die zij willen in real-time, gericht op ieders eigen reis door ons vliegveld. Dit is één van de manieren waarop we technologie inzetten om een passagiers ervaring te creëren die warm, verwelkomend en efficiënt is.”

Enkele nieuwe en verbeterde features die men kan vinden in de app:

  • Een gepersonaliseerde flight dashboard, meteen beschikbaar
  • Live updates van vluchtinformatie, om ervoor te zorgen dat gebruikers - geïnformeerd blijven over de status van hun vlucht
  • Informatie over waar ze hun gate, bagage en zelfs hun auto kunnen vinden.
  • Weersverwachting voor zowel het lokale weer als het weer in de stad van aankomst
  • Indoor navigatie
  • Informatie over de meer dan 200 winkels, eetgelegenheden en services op het vliegveld
  • Je kunt onderzoeken wat er binnen vijf minuten van je gate is, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je verdwaald
  • Een duidelijke kaart die een overzicht geeft van alle parkeerproducten, met live update van rates en beschikbaarheid

“We feliciteren DFW met de release van hun nieuwe mobiele app” Zegt Michiel Munneke - CEO van M2mobi. “Dit is een eerste stap in onze samenwerking richting het leveren van een soepele en probleemloze passagiers ervaring. Het was voor ons super om samen te werken met een ambitieuze organisatie als DFW en we zien ernaar uit om continu de airport journey te verbeteren door te luisteren naar de passagiers behoeften en meer services te verbinden aan de app.” De DFW Airport App is beschikbaar in het Engels, Spaans, Chinees, vereenvoudigd Chinees, Koreaans, Portugees en Japans.

Bekijk het hier

Meer weten?

Michiel Munneke
Michiel Munneke