M2mobi - Loyalty e-app
Alle projecten

Loyalty e-app

Klant
Heineken
Discipline
Concept, Design, Development, Maintenance
Platform
Android phone, iPhone

De e-app is de app voor het Heineken e-loyalty programma. Het programma is genoemd naar het karakteristieke lachende e-tje in het Heineken logo. Met het programma kan je e-punten sparen, de currency van het loyalty programma. Deze punten besteed je bijvoorbeeld aan concert tickets, een plekje op een gastenlijst, of Heineken merchandise.

In de app zit een digitale versie van het klassieke spaarboekje voor koffiezegels. Hierin zie je met welke achievements je e-punten kan verdien. Als je punten verdiend hebt zie je die met een badge terug in het e-boekje. Zo wordt je op een visuele manier uitgedaagd om alle badges compleet te maken en op verschillende manieren e-punten te scoren.

Behalve het bekijken van je e-punten moet je ze ook via de app zelf kunnen verdienen. Daarom, maar ook om de app onder de aandacht te brengen, lanceert de app met een campagne waarbij achterop bierviltjes in kroegen een QR-code staat. De app bevat een speciale QR-lezer die je beloont met punten voor unieke codes. Zo krijgt de app meteen veel zichtbaarheid bij een belangrijke doelgroep van Heineken: bezoekers van Horeca. Voor de thuisdrinker zou dit juist een reden kunnen zijn om eens een keer de kroeg in te duiken.

Wat heb je aan al die e-punten in een app als je ze niet kan uitgeven? Niet veel, daarom zit er ook een e-store in de app. In de e-store kan je op de gebruikelijke manier je e-punten uitgeven, of veel spannender: meedoen aan veilingen om zo een extra mooie deal te vinden.

De drie onderdelen van de app (info, verdienen, en uitgeven) benader je door een revolutionair interface op basis van “spatial navigation”. Draai je telefoon naar links en je komt terecht in het e-spaarboekje, draai naar rechts en je navigeert naar de e-store. De QR-lezer komt te voorschijn door het “Star window”.

Meer weten?

Michiel Munneke
Michiel Munneke

Frank
Frank

Senior Accountmanager

sales@m2mobi.com
+31613660410