M2mobi - Heineken Experience App
Alle projecten

Heineken Experience App

Klant
Heineken
Discipline
Design, Development
Platform
iOS & Android

Voor Heineken creëerde app ontwikkelaar M2mobi een iPhone en Android app die als audio- en videogids dient in maar liefst negen talen. De Heineken Experience is met zijn interactieve merkbeleving een uniek museum in hartje Amsterdam. Een succesvol concept, want het is zeer populair onder toeristen.

Aan de hand van visualisaties, interactieve opdrachten en natuurlijk een proeverij, maak je kennis met de rijke historie van het merk Heineken. Vanwege het internationale karakter van de bezoeker, is de gehele experience in het Engels. Dat bleek toch een struikelblok voor sommige bezoekers, dus heeft Heineken M2mobi een app laten maken die ervoor zorgt dat alle bezoekers een ware experience kunnen beleven: de Heineken Experience app. Naast filmpjes bevat de app vertaalde verhalen en een quiz. Deze app is een verlengstuk geworden van de Heineken Experience en daar wordt heel positief op gereageerd.

Naast de experience te vergroten tijdens de tour, zorgt de app er ook voor dat de experience langer aanblijft. Na de tour kan de app namelijk gebruikt worden om cafés te zoeken die leuke aanbiedingen hebben, welke exclusief voor de app gebruikers gelden.

Extra functies

De afgelopen periode heeft de app regelmatig een update gekregen en recentelijk is de app verder uitgebreid. Deze update focust zich op het gebruik van de app nadat de tour van de Heineken Experience afgerond is. Met een van de toevoegingen willen we een brug slaan tussen de vele gebruikers die dagelijks de Heineken Experience bezoeken en de cafe’s in de stad.

Eén van deze belangrijke toevoegingen is de ‘Discover Amsterdam’ functionaliteit. Hierbij kunnen gebruikers op een kaart zien waar horecagelegenheden zitten die leuke aanbiedingen hebben. Deze aanbiedingen zijn enkel met de app op te vragen en na activatie is de aanbieding een uur geldig. Het barpersoneel kan de aanbiedingen vervolgens ‘goedkeuren’ in de app wat de de functionaliteit exclusief maakt.

Ook is er nog een functionaliteit toegevoegd waarbij gebruikers met een game een leuke souvenir in de shop kunnen winnen door te raden hoeveel liter er in een bier tank zit.

img HEX image2

Bekijk het hier

Meer weten?

Michiel Munneke
Michiel Munneke