M2mobi - Orlando International Airport App
Alle projecten

Orlando International Airport App

Klant
Orlando International Airport
Discipline
Design, Development
Platform
Android, iOS

De briefing

Orlando International Airport (IATA code: MCO) is één van de meest gewaardeerde vliegvelden in de Verenigde Staten op het gebied van klantenservice en bovendien één van de drukste vliegvelden in Florida. Orlando International Airport vervoert meer dan 42 miljoen passagiers per jaar, welke zij allemaal de optimale reiservaring willen bieden. Een mobiele app is al langer onderdeel van hun gehele strategie om de passagierservaring uit te breiden en om de klantenservice te verbeteren.

Om hun huidige app verder te ontwikkelen, ging The Greater Orlando Aviation Authority opzoek naar een bureau welke verstand van zaken heeft en daarnaast ook innovatieve ideeën kan inbrengen. Orlando International Airport koos voor M2mobi als app ontwikkelaar vanwege onze uitgebreide ervaring in de Luchthaven industrie en vanwege onze eerdere slimme reisapps.

De challenge

De optimale reiservaring die MCO haar bezoekers wil bieden staat bekend onder De Orlando Experience®. MCO wil door middel van slimme interactie met de passagier en een innovatief design een bijdrage leveren aan een positief beeld over alles wat de luchthaven te bieden heeft. Aan M2mobi de taak deze Orlando Experience door te vertalen naar een slimme iOS en Android app.

img Orlando Airport image2

De oplossing

Ons team heeft, in Orlando en vanuit ons kantoor in Amsterdam, in hechte samenwerking gewerkt met het IT team van de luchthaven om de beste Orlando Experience te kunnen bieden.

De verbeterde applicatie bevat een wijde variatie aan functies. De mobiele app focust zich vooral op de reiziger en zijn behoefte aan gepersonaliseerde informatie. In de app wordt de informatie gepersonaliseerd op basis van de vlucht die je toevoegt aan je dashboard. Een van de verbeterde features die perfect aansluit bij deze personalisatie, zijn de live updates van de wachttijden bij de douane. Een unieke feature die ervoor zorgt dat de reiziger live de wachttijden ziet die afgestemd zijn op de gate. Gebruikers van de app zien zelfs het lokale weer van de bestemming van hun reis. Op deze manier tonen we de reiziger alleen informatie die voor hem relevant is.

Aansluitend op deze feature kan de reiziger door middel van indoor positioning en wayfinding zich eenvoudig navigeren vanaf zijn locatie naar de gate. Hierdoor kunnen reizigers nog gemakkelijker de weg vinden en kunnen ze precies zien hoe lang de route naar de gate is. De combinatie van actuele wachttijden en indoor positioning zorgt voor een optimale user flow voor de reiziger, waarbij alle informatie is afgestemd op zijn reis.

Naast het navigeren naar de gate kan de reiziger ook de weg vinden naar shops en restaurants. Door een groot aantal beacons kan de locatie van een reiziger tot 3 meter nauwkeurig worden bepaald en kan hij zich navigeren naar alle mogelijke plekken op het vliegveld.

Ben je met de auto? De app kan gemakkelijk jouw parkeerplek opslaan, zodat je na een lange vakantie niet vergeet waar je auto stond.

De resultaten

Samen met Orlando International Airport blijven we de app verbeteren. De app helpt de luchthaven zijn goede klantenservice vast te houden en assisteert passagiers van over de hele wereld tijdens hun reis. We zijn dan ook erg trots op de resultaten die we nu al behaald hebben.

  • Sinds de lancering van de nieuwe MCO app in december 2016 is de app al meer dan 25.000 keer gedownload.
  • Er zijn al meer dan 35.000 vlucht notificaties verstuurd.

Bekijk het hier

Meer weten?

Michiel Munneke
Michiel Munneke

Frank
Frank

Senior Accountmanager

sales@m2mobi.com
+31613660410