M2mobi - Mindfulness app
Alle projecten

Mindfulness app

Klant
VGZ
Discipline
Concept, Design, Development, Maintenance
Platform
Android Phone, Android Tablet, iPhone, iPad

De Briefing

VGZ heeft als grote speler in de gezondheidszorg dagelijks te maken met allerlei hartzeer van haar klanten. Voorkomen is beter dan genezen, zowel voor het welzijn van de mensen als voor de besparing van VGZ. Neem één van de grootste oorzaken van allerlei ellende weg, stress, en het gevolg zal gezonde mensen zijn die minder vaak hoeven te claimen.

Dat geldt niet alleen voor mensen die verzekerd zijn bij VGZ, maar voor iedereen. Omdat VGZ gezondheid in het algemeen hoog in het vaandel heeft, zou het een app worden die voor iedereen gratis is.

Dankzij eerder werk gedaan voor VGZ is M2mobi als app-ontwikkelaargevraagd om mee te denken en een app te maken die aansluit bij deze brief.

vgz inline image test

De Challenge

Maar hoe zorg je dat mensen minder gestrest door het leven gaan? Uit een recent grootschalig onderzoek, gepubliceerd in het artsenblad The Lancet, blijkt dat mindfulness-mediatie een vergelijkbaar effect heeft als medicijnen zoals antidepressiva. Met deze wetenschap besloten we iets te doen met een mindfulness app.

Een uitdaging lag bij de brede doelgroep die de app zou gaan gebruiken en de trend dat mensen gewend zijn iets te kunnen doen wanneer ze dit willen: anytime, anywhere. Daarom moest de app offline bruikbaar zijn. Er is geen verbinding met internet vereist als de oefening uitgevoerd wordt. Bovendien is de app geoptimaliseerd voor zowel smartphone als tablet.

Om een relevante mindfulness app te maken is content het belangrijkste. Er zullen mindfulness oefeningen bedacht en opgenomen moeten worden. Hierbij is het essentieel om de juiste lengte, stem en type oefening te selecteren.

Ook is het overtuigen van mensen op de app te downloaden lastig. Hoe kunnen wij als app-ontwikkelaar gebruikers overtuigen dat dit een kwalitatief goede app is en niet een marketing stunt van VGZ?

vgz inline image test

De oplossing

De app is een persoonlijke mindfulness coach geworden. Met de VGZ mindfulness app kun je dagelijks mindfulness oefeningen volgen zoals een bodyscan, concentratie oefeningen en ademhaling meditaties. Het is mogelijk om een programma van vijf weken te volgen met maar liefst 25 oefeningen. Handig is dat het programma in de agenda geïmporteerd kan worden, waardoor je het altijd bij de hand hebt. Naast het programma kan er gekozen worden om zelf oefeningen te selecteren of om de app een oefening voor jou te laten zoeken. Dit laatste doet de app op basis van je hoeveelheid tijd, je locatie en het doel dat je hebt. Ook de lijst met favoriete oefeningen en de informatie over mindful leven, vinden veel consumenten heel handig.

Om de app zo toegankelijk mogelijk te maken hebben we gekozen om de app niet al te strikt volgens de VGZ style guide te maken. Een simpel design helemaal afgestemd op de eindgebruiker, maar nog steeds in lijn met de uitgangspunten die het VGZ merk definiëren. Nu is de app geschikt voor iedereen in de doelgroep, maar blijft het duidelijk wie er voor verantwoordelijk is.

De resultaten

De VGZ mindfulness app is een unieke brand utility. De applicatie is zowel nuttig, bruikbaar als mooi. De waardering van zowel de gebruiker als specialisten is dan ook merkbaar. Met reviews als: ‘De oefeningen zitten goed in elkaar’, ‘Hele fijne en rustige mannenstem’ en ‘ik concentreer me nu veel beter.’ spreekt de eindgebruiker zijn oordeel uit.

Maar ook specialisten uit de gezondheiszorg zijn over de app te spreken. Wekelijks wordt de applicatie aanbevolen via social media door professionals en experts voor dingen als hartrevalidatie, therapie en vermindering van stress. Hij stond bovendien tussen de 12 beste mindfulness apps van de online zorggids en wordt op websites aanbevolen door verschillende psychologen en therapeuten.

  • De app is meer dan 370.000 keer gedownload
  • Er zijn bij zowel iOS als Android meer dan 45.000 actieve gebruikers per maand
  • De app staat in de top-3 geneeskunde apps bij iOS en de top medische apps in Google Play
  • Een gemiddelde rating van 4+ sterren
  • Een gemiddelde sessie in de app duurt langer dan 5 minuten

Bekijk het hier

Meer weten?

Michiel Munneke
Michiel Munneke

Frank
Frank

Senior Accountmanager

sales@m2mobi.com
+31613660410